Dieta grejpfrutowa – co to jest?
Dieta grejpfrutowa jest dietą odchudzającą i oczyszczającą organizm. Opiera się na jedzeniu dużej ilości grejpfrutów i dostarcza około 1300-1700 kalorii w ciągu dnia. Ten owoc jest bardzo popularny wśród osób będących na diecie, ponieważ jest niskokaloryczny i ma duża zawartość wody.
Dieta grejpfrutowa – jakie zasady?
Ta dieta jak każda inna ma swoje prawa. Stosując ją, należy unikać dań smażonych na tłuszczu, a zastąpić je potrawami gotowanymi, pieczonymi i duszonymi. Koniecznie trzeba zrezygnować z jedzenia typu fast food oraz słodyczy zawierających cukier.
Dieta grejpfrutowa – efekty
Dieta grejpfrutowa jest skuteczna w zrzuceniu wagi i oczyszczeniu organizmu. Dzięki niej można utracić 4 kg w ciągu 2 tygodni.
Sposób odżywiania przy tej diecie przyczynia się do oczyszczenia organizmu.
Dieta grejpfrutowa – jadłospis
Śniadanie: 200 ml mleka 2%, 2 łyżki płatków owsianych, 1lyzeczka miodu i pół banana.
Drugie śniadanie: grejpfrut
Obiad: kawałek pieczonego mięsa, 2 gotowane ziemniaki, surówka z marchewki i obronina jabłka.
Podwieczorek: grejpfrut
Kolacja: szklanka soku grejpfrutów ego bez cukru, jajko, 2 wafle kukurydziane, pół papryki i pół ogórka.